Τάξη Ένταξης

Τάξη Ένταξης

Η ανάπτυξη του θεσμού των Ειδικών Τάξεων μέσα στα κανονικά σχολεία, για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και κυρίως με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες  , ήταν ένας από τους στόχους της Ειδικής Αγωγής (  1984-1985 ). Αργότερα οι τάξεις αυτές μετονομάστηκαν σε Τμήματα Ένταξης.


Στο σχολείο μας λειτουργεί Τμήμα Ένταξης .  Στόχος του τμήματος αυτού είναι η σχολική και κατ΄επέκταση η κοινωνική ενσωμάτωση  των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , η αντιμετώπιση και η άμβλυνση των δυσκολιών τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και κοινωνικές αντιλήψεις .


Η τάξη αυτή δέχεται μικρό αριθμό μαθητών από όλες της τάξεις. Απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων τους  και διάγνωση- αξιολόγηση από τα Κέντρα Διαφοροποίησης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ( ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ).


Στο τμήμα αυτό οι μαθητές παρακολουθούν εξατομικευμένο πρόγραμμα που συντάσσει ο ειδικός δάσκαλος σε συνεργασία με το δάσκαλο της τάξης του μαθητή , χωρίς να αποκόπτονται από την κανονική τους τάξη και παραμένοντας  ενσωματωμένοι στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον.
 

 

 

 


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /unitswww1/unitswww14/kef/dim-ithakis/dsithaki/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /unitswww1/unitswww14/kef/dim-ithakis/dsithaki/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 654